Den stora Marocko Resan 20 Okt

 20 okt. COSTA DEL SOL– ALGECIRAS – RABAT

Vi reser på morgonen, tar färjan över Gibraltarsundet till Tanger. Efter ankomsten till Afrika fortsätter resan till Rabat. Middag och övernattning.

 21 okt. RABAT – CASABLANCA – MARRAKECH

Efter frukosten har vi en panoramisk stadsrundvisning med besök på Hassan Tornet och Mohammed V´s grav. Därefter kör vi igenom de frodiga landsbruks områdena och fram till Marockos största och mest moderna stad, Casablanca. Efter en panoramisk rundvisning som inkluderar Hassan II´s moské (entrén ej inkluderad), är det tid för lunch i Casablanca. På eftermiddagen fortsätter vi till Marrakech med ankomst sen eftermiddag. Middag och övernattning.

 22 okt. MARRAKECH

Det blir en omfattande rundtur med buss efter frukosten, där vi besöker de viktigaste monumenten, hela tiden med Kutobia tornet i bakgrunden. Och naturligtvis gör vi ett besök i medelåldern, när vi besöker den imponerande Jema Fna platsen, med sitt spännande folkliv.

Middag och övernattning på hotellet. I Marrakech finns det möjlighet för att få uppleva det imponerande folkspelet Fantasia (ej inkluderat).

23 okt. MARRAKECH – OUARZAZATE

Resan fortsätter längs Kasbah rutten, där vi besöker den imponerande Ksar of Ait-Ben-Haddou, där många kända filmer har blivit inspelade. Vidare genom de höga Atlasbergen. Ankomst till Ourzazate sent på eftermiddagen. Middag och övernattning.

 24 okt. OUARZAZATE – ERFOUD

På morgonen besöker vi Kasbah Taourirt, innan vi fortsätter mot Tinehir och besöker Todras gap och dadel dalen. Vi fortsätter mot Erfoud. Middag och övernattning.

Man kan välja att följa med på en frivillig tur med jeep för att se soluppgången i Sahara öknen. (ej inkluderad).

 25 okt. ERFOUD – FEZ

På morgonen kör vi mot Fez, genom Ziz dalen, och igenom landsorter som Er Rachidia och Midelt, som har bergsklimat och som påvisar en fantastisk kontrast mellan öknen och bergsklimat på några få kolimeter.

Sent på dagen kommer vi fram till Fez. Middag och övernattning.

 26 okt. FEZ

Efter frukosten besöker vi landets religiösa stad. Vi passerar de viktigaste monumenten som judekvarteret, Medinan eller den gamla stadsdelen, där man kan känna vindslag tillbaka till medelåldern.

Middag och övernattning.

 27 okt. FEZ – TANGER – COSTA DEL SOL

Vi reser på morgonen till Tanger. Härifrån tar vi färjan över Gibraltarsundet tillbaka till Costa del Sol och vidare längs kusten.

 

Pris per Person: 605.00€                    Enkelrumstillägg: 205.00

 

INKLUDERAR: Transport med buss. Färjetransport över Gibraltarsundet. 7 övernattningar med halvpension på 4* hotell. Rundvisningar med lokala guider i alla städer och skandinavisk talande reseledare om det är min 20 personer