Córdoba 14 Nov

Dag 1. 

Vi startar resan om morgon och tar oss först till Montilla där vi kommer besöka en bodega som framställer Montilla Viner. Sedan fortsätter vi till Cordoba, där vi först äter en god lunch och sedan gör vi ett statsbesök. Vi kommer att se den imponerande moskén i Cordoba, La Mezquita, som symboliserar det arabiska herradömet på den Iberiska halvön, och var man byggde  den katolska katedralen ”Santa Maria de Cordoba”. Moskén väcker uppmärksamhet med sin skönhet i hallen med pelare, dess portar och apelsin trädgård med fontäner.

Vi besöker även kungaslottet, där de katolska monarkerna regerade Spanien och fick där de fick sina 5 barn. Det är också det ställe där den första tjurfäktningen som man känner till ägde rum.

Härefter besöker vi synagogan, en av de tre som finns bevarade i Spanien. Den är dekorerad med ”mudejar” motiv, även fast delar av utsmyckningen har fallit bort. Man kan även se murstenarna från fasaden som byggdes 1315.

Övernattning på 3-stjärnigt hotell. 

Dag 2. Cordoba – Fuengirola

Frukost på hotellet och fri förmiddag.

Efter lunchen på hotellet vid 15.00-tiden återvänder vi till Fuengirola. 

Pris per person:   195 €   (min. 25pax) Enkelrumstillägg: 27 €

Inkluderar: Busstransport under 2 dagar. 1 övernattning på 3-stjärnigt centralt hotell med halvpension. Lunch på lokal restaurang. Entréer till Moskén och Alcazar. Skandinavisk reseledare på hela resan.

För dem som önskar kan man teckna en sjukdomsavbeställnings försäkring.