Cazorla, Ubeda och Baeza 06-08 Nov

Dag 1.  Fuengirola – Cazorla         

Vi reser om morgonen från Fuengirola, vi kör via Granada och vidare till Oliv  Museumet ”La cultura del olivo” där vi får se och lära oss lite om olivtillverkningengs kultur. Efter besöket fortsätter vi till Baeza. Vi äter lunch innan vi får ett guidad besök av staden som har funnits sedan Romarrikets tid, då den hette Beatia, men den är idag mest känd för de bäst bevarade exemplen på rennässansarkitektur i Spanien.

Under medeltiden var Baeza en blomstrande morisk stad, som sägs då ha haft 50 000 invånare. Staden har som Ubeda förklarats till kulturarv av UNESCO. Middag och övernattning.

Dag 2. Ubeda -Baeza

Frukost på hotellet. Vi börjar förmiddagen med besök i Ubeda. En stad med djupa h istoriska rötter i Övre Andalusien och huvudstad i den bördiga regionen La Loma. Staden förklarades som människoheden kulturarv av Unesco den 3 juli 2003, till följd av kvalitet och riktig förvaring av sina många renässanspalats och dess unika stadsmiljö. Här har vi en panoramisk rundvandring där vi kommer se de imponerande byggningarna i renässans stil på Vazquez de Olina. Här koncentrerar sig alla de stora byggnaderna som ”Casas de las Cadens”, som nu fungerar som rådhus, ”Palacio del Dean Ortega” som är Ubedas Parador, Kyrkan El Salvador och Kyrkan Santa Maria.

Efter besökat tar vi oss till Cazorla. Vi äter lunch innan vi får en guidat besök av staden som ligger i Spaniens största natur park., Sierra de Cazorla, med en vacker gammal stadsdel och spännande historia.Vi kommer även få lär os lite mer om olivoljans framställning. Om kvällen återvänder vi till vårt hotel i Baeza. Middag och övernattning

Dag 3. Baeza- Fuengirola

Efter frukosten börjar vår återresa. Vi reserv via Jaen där vi har en panoramisk bussvisning som slutar med ett guidat besök av Santa Catalina borgen.Borgen ligger högt upp med en vacker utsikt över staden och Jaen området.  Nästa stopp blir lunch innan vi besöker fabriken Doña Jimena. Företaget grundades 1961 och de tillverkar i denna fabrik huvudsakligen chocklad och jul kakor/godis. Efter besöket med smakprov fortsätter vi till Fuengirola.

Pris:  290,00  € (min 25 pax)                    Enkelrumstillägg: 35,00-€

Inkluderar: 2 övernattningar med halvpension på hotel i Baeza. 2 dagar med långtursbuss, besök i Baeza, Ubeda, Doña Jimena och Oliv muesom La Laguna och Aceites Peal. Lunch de tre dagarna.  Skandinavisktalandereseledare på hela turen.